HØJE GLADSAXE, SJÆLLAND - MARTS/APRIL 2019

”Jeg vil simpelthen give den så meget gas, at deres ører falder af,” griner Gerson på 18 år.

Det er fredag d. 12. april. Vi befinder os på spillestedet Richter i Gladsaxe lidt uden for København, og der er ikke lang tid til, at Gerson - og alle de andre unge, der har været en del af et seks ugers projekt med Turning Tables - skal på scenen og fremføre deres kunst. Borgmester, Trine Græse, har allerede holdt tale, og der er kommet børn, unge og ældre fra hele kommunen for at se, hvad de unge har skabt. Derfor er der sommerfugle i maven. En del endda.

GERSON AKA EAGLE HEAD EMBALO - FIRE IN THE BOOTH

Den her hedder 'Fire in the Booth', det er Gersons første rigtige track - han går i øvrigt under kunstnernavnet EagleHeadEmbalo - og så er den filmet af tre andre unge fra HG: Junaid, Malaika & Momen.

afslutningsfestEN på Richter, se FOTOS her:

KAB 4.jpg


Seks uger tidligere, blev vores mobile musik-container sat på parkeringspladsen ved Grønnemose Skole og Haraldskirken. Vi vidste på det tidspunkt ikke, hvilke unge vi ville møde. Selvom det lunefulde danske forårsvejr ikke var på vores side i begyndelsen, stod det hurtigt klart for os, at her i Høje Gladsaxe er der en helt særlig energi. Vi oplevede den vildeste gæstfrihed - både fra de unge, der kom og skrev sangtekster, lavede beats, lærte om fototeknik og skød deres egne musikvideoer og mini-dokumentarer - men i ligeså høj grad fra borgere og foreninger i nærområdet. Den nysgerrighed og de åbne sind, vi mødte i starten, var med til at definere resten af projektet.

NABOSKABERNE I HØJE GLADSAXE

“Jeg synes det betyder meget, at man kommer godt ud af det med hinanden, når man er så mange forskellige kulturer” 

En gruppe unge fra Høje Gladsaxe gjorde kameraerne klar og tog ud i bybilledet for at dokumentere og beskrive, hvad de så gennem linsen. En af de seje lokale initiativer, de zoomede ind på, var Naboskaberne. Naboskaberne er et netværk, der har til formål at skabe fællesskab og sammenhold mellem unge og ældre beboere. Se her, hvad det går ud på i videoen:

 Behind the scenes-reportage og billeder de unge har taget, kig med her:

Da dagen endelig kom, hvor vi skulle fejre afslutningen, skinnede solen fra en skyfri himmel. Vi oplevede, de unge sprudle på hver deres måder - nogle fra scenen, andre fortalte om deres film og fotos, og andre igen hjalp til med at passe grillen og sørge for, at gæsterne havde det godt. Alle var en del af en helhed, alle var med til at gøre det til en fantastisk afsluting på seks ugers intenst forløb med. Projektet kunne aldrig have været realiseret uden støtte, samarbejde og den gode energi fra vores seje partnere: Mit HG, Ung i Gladsaxe/Fair Play, boligselskaberne, Gladsaxe Kommune, Gladsaxe Bibliotekerne, Partnerskabet Alliancen, Lemvigh-Müller Fonden, Spillestedet Richter. 

Mit HG, Ung i Gladsaxe/Fair Play, boligselskaberne, Gladsaxe Kommune, Gladsaxe Bibliotekerne, Partnerskabet Alliancen, Lemvigh-Müller Fonden, Spillestedet Richter 

Her er Najmas fotoudstilling om hendes somaliske familie. SKINTONE POP

 RUBAAB - NEW WIND

“We are stronger than before and thats how its gonna be
United all together, beautifiul human beings”

 

 

 

 

Samarbejdspartnere Høje Gladsaxe 2019

HG-logopng.png
AAB3.png
3b logo bold transparent.png
FSB_Gladsaxe trans.png
Lejerbo.png
ABG transparent.png