CENTER GRIBSKOV, NORDSJÆLLAND - NOVEMBER/DECEMBER 2017

I fem uger var vi med vores containerstudie på Røde Kors’ asylcenter i Gribskov. Her arbejdede vi med unge i alderen 10-18 år og kom primært fra landene Syrien og Afghanistan.

Turning Tables064.jpg

I Gribskov gennemførte alle deltagerne hver workshop. De skrev tekster, digte og historier og producerede med udgangspunkt i de skriftlige produkter sange. Sammen optog de musikvideoer til nogle af sangene. Og så var vi på reportageudflugt til Helsingør og Helsinge.

På de fire uger blev der produceret 28 sange og 12 musikvideoer.

Afslutningsfesten fandt sted i Gribskov Kultursal, hvor vi samarbejde med vores samarbejdspartner, Roskilde Festival. 150 gæster dukkede op, Send Flere Krydderier serverede lækker mad og TV2 Lorry og TV Nordsjælland var forbi. De unge asylansøgere optrådte med deres egne numre og digte og fremviste kortfilm og fotografier. Efterfølgende var der koncert med Pouya Goran, Kaka, Lady Smita og Zaki Youssef, hvor hofter og arme blev svinget.

Instruktører: Åsmund Boye Kverneland (musikworkshops), Daro Hansen (filmworkshops) og Marine Gastineau og Jon Spangsvig (fotoworkshops). Deewa og Jacob, to tidligere deltagere, var gæste-instruktører på musik workshoppen og Tine Heilmann var gæste-instruktør på fotoworkshoppen.