WORKSHOPS
Vores workshops er opbygget omkring trinvise moduler, hvor vi veksler mellem gruppeundervisning, gruppeøvelser og individuel fordybelsestid. Dette for både at styrke samarbejdsevner og give den enkelte tid og ro til at dykke ned i opgaverne og forfølge egne ideer. Vi arbejder hele tiden med en legende tilgang til processen, hvor det at forsøge, fejle, grine og prøve igen prioriteres højt.
MUSIK
Musikworkshopsene er struktureret omkring fire grundelementer: tekstskrivning, komposition/produktion, indspilning og fremførelse. Elementer, der på hver deres måde handler om, hvordan deltagerne forstår og italesætter sig selv og deres omgivelser gennem ord og lyd.
Vi arbejder helt grundlæggende med historiefortælling, sprogforståelse og udfordringerne ved at omsætte tanker til tale. Vi arbejder med fremførelse, fremtoning og det at præsentere sine værker for andre. Vi arbejder med fordybelse og vedholdenhed og hjælper de unge med at dykke dybere ned i deres skriftlige og musikalske udtryk.
FOTO
En typisk fotoworkshop er bygget op omkring øvelser inden for tre forskellige fotogenre: portræt-, reportage- og dokumentarfotografi. Øvelserne placerer på hver deres måde deltagerne i situationer, hvor de skal forholde sig til sig selv og deres omgivelser. Kameraet er de unges medium, det lader de unge interagere med deres omgivelser og jagten på det gode billede vækker tanker og refleksioner hos hver enkelt ung person.
De tekniske færdigheder lærer de unge gradvist, men hovedfokusset er på de sociale og refleksive aspekter af fotokunsten. For eksempel interaktionen med det lokale miljø, opmærksomheden på omgivelserne og dét at være nærværende og lyttende.
Fotoworkshopsene er opbygget omkring tre grundelementer i fotogerningen: portræt-, reportage- og dokumentarfotografiet. Elementer, der på hver deres måde, med kameraet som medium, sætter de unge i en situation, hvor det er nødvendigt at forholde sig til sig selv og sine omgivelser. Med kameraet som “undskyldning” skabes interaktion mellem de unge og deres omgivelser, samt refleksion hos den enkelte.
For at lave både portrætter, reportage og dokumentarbilleder kræves tekniske færdigheder, som læres trinvist. Men ligeså vigtigt, kræver det mod at involvere sig og skabe kontakt til omgivelserne samt opmærksomhed, nærvær og respekt for det, der iagttages.
Gennem forskellige praktiske øvelser arbejder vi med disse udfordringer og herigennem opbygger de unge en dybere forståelse af sig selv, hinanden og deres omgivelser. Herudover hjælper selve fordybelsesprocessen til, at de unge oplever ansvarsfølelse og stolthed over at fuldende deres arbejde.
FILM
Filmworkshoppen i Turning Tables kører i relativt tæt samarbejde med musikworkshoppen, og taler lige ind i den referenceramme, som de unge har med sig. For at opnå en større forståelse for, hvad der får musikvideoer og filmmediet generelt, til at fungerer, er det vigtigt at vi sammen med de unge ser dybere ind i de videoer, der normalt bliver anerkendt som fede og flotte musikvideoer.
Film forløbet tager udgangspunkt i analytiske redskaber, ved at afkode videoer, der er inden for elevernes opmærksomhedsfære. Her lære eleverne at udvikle en musikvideo fra idé til produkt. Det kan være alt fra Beyonce, Dua Lipa til danske Noah Carter, men inspirationen kan også sagtens findes i TikTok brugere, dokumentarer, Nowness eller diverse YouTube kanaler.